Fler inbrott idag 26/5

26. maj, 2015

detta kom nyss till min kännedom:

" Nyss meddelad att granne i Balingsnäs (Mellansjövägen) haft inbrott idag vid 11 tiden. Vit skåpbil ska ha observerats vid Balingsnäsvägen/kritvägen. Meddela polisen om ni sett ngt misstänkt el har ex regnr på skåpbilen.  "

Nu får vi göra oss synliga och röra oss ute så ingen kommer till vår gata!!

Mvh

Styrelsen

Dela den här sidan

Inbrott i området

26. maj, 2015

Hej

Inbrott på Balingsnäsvägen. Håll ögon och öron öppna.

Läs nedan info från Polisen:

Fyra inbrott i helgen!

Efter en hyfsat lugn månad hittills i maj så har vi nu haft fyra inbrott i helgen (torsdag-måndag). På Skiffervägen kunde en ensam gärningsman ses på larmkameran, men okänt om ngn mer fanns utanför och inte syntes i kameran... I Balingsnäs ev en bil som kanske kan sättas i samband med inbrottet, i övrigt inga signalement eller spår att rapportera i nuläget. Har Du sett något som kan sättas i samband med ett inbrott, så kontakta polisen för att lämna ditt tips på 114 14 eller registrator.stockholm@polisen.se / Anna S

SKIFFERVÄGEN, STUVSTA/HUDDINGE , villa
Lördag 2015-05-23 kl 23.50 t.o.m. Söndag 2015-05-24 kl 00.10 
Bilder och larm aktiveras och via kameror konstateras att en ensam gärningsman befinner sig i bostaden. Hundpatrull får upp ett spår från baksidan av huset men efter ett tag förlorar hunden spåret på nästa gata. Glaskross på ett fönster samt brytmärken altandörr.

LÖNNVÄGEN, SNÄTTRINGE/ HUDDINGE, villa.
Torsdag 2015-05-21 kl 17.00 t.o.m. Måndag 2015-05-25 kl 21.00
På baksidan på huset är ett fönster uppbrutet och ytterdörren är olåst.

BALINGSNÄSVÄGEN, HUDDINGE, Radhus Måndag 2015-05-25 kl 07.15-10.30
Okänd gärningsman har brutit upp båda entrédörrarna och tillgripit gods.
En boende i området hade iakttagit en bil tidigare under dagen, troligen en mörkgrön/mörkblå BMW som stod på parkeringsplatsen som angränsar till brottsplatsen kl 07:30 på morgonen. Han hade aldrig sett bilen tidigare. OBS, ej klargjort att den har med inbrottet att göra.

STORTORPSVÄGEN, TRÅNGSUND, villa
Lördag 2015-05-23 kl 17.00 t.o.m. Måndag 2015-05-25 kl 16.00
Man har brutit upp ett fönster på nedervåningen till villan och tillgripit gods.

_____________________________________________________________________________________

Grannsamverkan mars 2015

9. mar, 2015

Hej alla grannsamverkare i Huddinge kommun!

För närvarande håller det i sig med en lägre andel inbrott. Ingen ökning trots att sportlovsveckan nu har passerat. Det börjar dock komma in anmälningar om inbrott i fritidshus, där är det säkert fortf ett stort mörkertal, dels att boende inte anmäler för man kanske inte har blivit av med så mycket av värde, samt att det nog ännu inte är uppmärksammat då stugorna står tomma. Uppmanar er som har fritidshus att kolla till dem! När det gäller anmälningar i allmänhet så finns det anledning att poängtera vikten av att anmäla även om ni inte tror att polisen kan lösa brottet eller att ni inte tänker anmäla det till försäkringsbolagen, och det är vår möjlighet att jobba förebyggande. Det som inte anmäls, vet vi inte om och kan därmed inte heller förebygga!

Följande områden har drabbats (anmäln inskrivna i feb):

Sjödalen/Hörningsnäs: Tingsvägen

Fullersta: Bykrogsvägen

Skogsäng-Milsten: Stambanev , Midgårdsv, Storskogsv

Stuvsta: Västerstigen, Segervägen

Segeltorp: Blombacken, G:a Kyrkv, Klintv

Flemingsberg: Diagnosv (2 anm)

Skogås: Vallhornsvägen (stöld i bostad)

Snättringe: Skogshemsv, Jägmästarv (Utsälje)

 

 

 

 

Sammanfattning februari i Huddinge:

 

14 anmälningar gällande bostadsinbrott, varav 1 är försök. Dessutom en stöld i bostad, där värdesaker försvunnit vid pågående arbete i lägenheten.

 

Även 4 fullbordade i fritidshus.

 

2 av de fullbordade gäller lägenheter och 12 villa/radhus. Försöket gäller villa/radhus.

 

I februari 2014 var det 20 anmälningar varav 15 fullbordade inbrott) samt 3 i fritidshus.

 

Glädjande!

Totalt 50 personer gripna i Sthlms län gällande försök till eller fullbordade bostadsinbrott. Ingen av de gripna har gripits i Huddinge, men utredningar pågår så vi får se vad framtiden kan utvisa gällande ev uppklarningar.

 

Tillvägagångssätt och tips angående anmälningar i februari 2015

 

 

 

När?

 

6 inbrott har skett under dagtid, 2 kvällstid, 1 kväll/natt och 5 okänd tidpunkt då bostaden har varit obevakad över ett helt eller flera dygn.

 

Hur?

 

Vid 10 av 14 inbrott har tjuven tagit sig in via ett fönster, genom att bryta upp det eller krossa och sticka in handen och kunnat öppna. Några fall där en sten har kastats in genom fönstret. Vid ett tillfälle har man använt husets stege för att kunna ta sig upp till en fönsterkassett på övervåning och tagit loss den och kommit in.

 

Larm

 

3 av de drabbade bostäderna denna månad, var försedda med larm. Ett av dem har inte gått i gång eftersom tjuvarna endast varit i de rum som ej är larmförsedda och sedan lämnat utan att söka igenom resten av huset. Alla tre fullbordade inbrott trots larmet men troligen har tjuvarna spenderat kortare tid i husen tack vare larmen.

 

Gods

 

Som vanligt är det mest smycken, kontanter och datorer (laptops/Ipads) som stulits, men även en del klockor och kläder.

 

Övrigt

 

Personer som erbjuder sin tjänst att putsa fönster har rapporterats från Snättringe. Inget samband med rekning för inbrott har kunnat konstateras, men de har en tämligen aggressiv försäljningsteknik.

 

Glädjande

Inga nya anmälningar om stölder genom att gärningsmän känt på dörrhandtag och kunnat ta sig in i olåsta bostäder. Fortsätt påminna varandra om vikten av att ha låst dörr även när man är hemma – om man inte har uppsikt över dörren!

 

Grannstöd Huddinge

Nästa utbildning för nya och blivande medlemmar är torsdag 19 mars kl 15-17 och helst vill vi att man ska ha hunnit åka med minst ett provpass innan dess om det är möjligt. Hör av dig snarast om du vill veta mer! Antingen till Anna Schelin på lokalpolisen Huddinge, eller till föreningens kontaktpersoner;

Ordf Thomas Hanbo om du är intresserad av att köra främst i den östra delen av kommunen telefon: 073-325 77 27 eller Leif Rundström om du är intresserad av att köra i övriga delen av kommunen, 073-368 80 34.

Ni som själva vill bli medlemmar, eller kanske som grupp bidra ekonomiskt till föreningens verksamhet, se mer information på

www.grannstodhuddinge.se

 

Det är som vanligt viktigt att vi tillsammans fortsätter att vara uppmärksamma på alla okända fordon och personer i de områden där ni bor. Ni är dom bästa på att ha koll i ert område. Prata med folk som ni inte känner igen. "Hej, dig känner jag inte igen – söker du någon?" är en användbar fras. Prata med grannar. Ring in tips till polisen!

Kom också ihåg att prata med ditt områdes kontaktperson för grannsamverkan så att händelser i ert område förmedlas ut till alla boende så snart som möjligt!

Nu är det drygt 2 år sedan jag startade vår grupp på Facebook. Den är till för er som vill samverka och få tips och idéer från andra i Huddinge som håller på med grannsamverkan. Här läggs även mer fortlöpande upp information om aktuella tips.

I skrivande stund är vi nästan 1000 medlemmar i gruppen. Vill poängtera att gruppen är till för att dryfta det mesta som har med grannsamverkan och att förebygga inbrott att göra – håll alltid en god ton mot varandra och respektera att alla inte tänker och tycker lika i alla frågor!

För att komma med i gruppen; sök upp "grannsamverkan Huddinge" på Facebook och ansök om att bli medlem samt skicka ett mail till mig gällande vem som är din kontaktperson (den som du får GSV-info ifrån), så godkänner jag in dig. Läs också rutan "OM" när du går in i gruppen, så att du helt klart vet syftet med gruppen, Välkomna!

// Anna Schelin, Brottsförebyggare Närpolisen Huddinge. Anna.schelin@polisen.se

 

 

BRA ATT HA NUMMER

AKUT vid pågående (eller nära förestående) brott 112

Icke akuta ärenden till polisen, som tips, anmälningar, förfrågningar 114 14

Detta nummer gäller vart du än är i landet – du kopplas till närmsta lediga polis!

Vill du maila tips som ej är av akut karaktär, till polisen? registrator.stockholm@polisen.se

OBS! Ny mailadress från 1 januari 2015!!!

Skriv i ärenderutan, tex "tips Södertörn / Huddinge".

 

___________________________________________________________________________________

 

 

Grannsamverkan december 2014

16. dec, 2014

Hej alla grannsamverkare i Huddinge kommun!

En stor ökning av antal inbrott denna månad mot förra. Vi är på riktigt inne i den mörkare årstiden nu och detta utnyttjas flitigt av inbrottstjuvar. Se till att inte lämna era hus helt nedsläckta på eftermiddagar/kvällar (även om ni har larm!) Årets julklapp borde kunna vara en sats MärkDNA. Prata gärna ihop er grannar emellan om att göra gemensam sak och investera i MärkDNA. Om många i samma område märker upp sina föremål så kan man få skyltar att sätta upp att det är ett DNAmärkt område, vilket ska ha stor avskräckande effekt. // Anna S

Sammanfattning november i Huddinge:

28 anmälningar gällande bostadsinbrott, varav 7 försök, 1 förberedelse och 20 fullbordade.

2 av de fullbordade gäller lägenheter och 18 villa/radhus. 6 försök gäller villor/radhus och 1 försök är i lägenhet.

(I november 2013 var det 20 anmälningar varav 12 fullbordade inbrott)

Följande områden har drabbats (anmäln inskrivna i nov):

Solgård/Sörskogen: Täljstensv, Champinjonv, Mellansjöv

Fullersta: Åkerv (förberedelse – 5 gripna), Kyrkängsbacken, Rönnv (försök), Råstensvägen

Skogsäng-Milsten: Koltrastvägen

Stuvsta: Fyrgränd, Söderv, Jägarstigen (försök), Sjövägen

Segeltorp: Slåtterv (försök), Gårdsv, Juringe allé (försök), Väpnarev, Ejderv, Tjäderv (försök), Tärnv,

Skogås: Säterbacken (försök), Tenorv, Loftv

Trångsund: Skvattramstigen

Länna: Timmerv

Vårby: Vårbackav (gäststuga)

Masmo: Myrstuguv

Glömsta: Postbacken

Flemingsberg: Kästadalsv (försök)

Sex av de fullbordade inbrotten denna månad har skett i områden där det finns grannsamverkan, dock okänt om just de drabbade hushållen även har anslutit sig. De fem som greps för förberedelse gjorde det på en gata med GSV

Tillvägagångssätt och tips angående anmälningar i november 2014

När?

14 inbrott har skett under dagtid (+ 1 förberedelse för inbrott), 6 kvällstid och 7 okänd tidpunkt då bostaden har varit obevakad över ett helt eller flera dygn.

Hur? 

Krossade fönster /altandörrsglas där tjuvar kunnat sticka in armen och öppna den vägen, fortfarande bland det vanligaste –Lås om möjligt!

Nedre delen av altan-/balkongdörrar är en svag länk, se till att du inte har endast masonit/trä i den nedre ”spegeln”, förstärk med en plåt på insidan!

Larm

Tre av de drabbade bostäderna denna månad, var försedda med larm. Två av dem stannade vid försök, vid den tredje uppmärksammade grannar tjuvarna och polis kom till platsen. Gods från huset kunde hittas utanför och återlämnas till ägaren, tjuvarna kom tyvärr undan.

Gods 

Som vanligt mycket smycken, kontanter och datorer (laptops). Även klockor samt kamerautrustning. Ovanligare med en tavla samt en del silverbestick. Även en del nycklar till både hus och bilar.

OM ni blir av med nycklar i något sammanhang så se till att byta lås så snart som möjligt och lämna inte huset obevakat innan låsen är åtgärdade!

MärkDNA

Din kontaktperson för grannsamverkan har mer information! Annars kan du läsa mer om de tre återförsäljarna här: 

SmartDNA®; www.safesolution.se Stöldskyddsföreningen, SSF; www.stoldskyddsforeningen.se  

Gripna inbrottstjuvar denna månad

5 gripna i Huddinge, även misstänkta för två inbrott i Botkyrka, 9 gripna i söderort för totalt 6 olika ärenden. Totalt 23 gripna i hela länet , misstänkta för totalt 26 olika ärenden.

Grannstöd Huddinge

Föreningen har totalt 55 medlemmar som bemannar bilarna som förare och/eller bisittare. Polisen och kommunen har stor hjälp av dem, bland annat i arbetet med att sprida information om grannsamverkan. Stort tack för ert viktiga arbete!

Ni som själva vill bli medlemmar, eller kanske som grupp bidra ekonomiskt till föreningens verksamhet, se mer information på www.grannstodhuddinge.se 

En silverfärgade Toyotan kör i östra kommundelarna (främst Skogås, Trångsund, Länna, Svartvik, Mellansjö), en röd Suzuki i övriga delar av Huddinge!

Det är som vanligt viktigt att vi tillsammans fortsätter att vara uppmärksamma på alla okända fordon och personer i de områden där ni bor. Ni är dom bästa på att ha koll i ert område. Prata med folk som ni inte känner igen. ”Hej, dig känner jag inte igen – söker du någon?” är en användbar fras. Prata med grannar. Ring in tips till polisen!

Kom också ihåg att prata med ditt områdes kontaktperson för grannsamverkan så att händelser i ert område förmedlas ut till alla boende så snart som möjligt!

Nu är det drygt 1,5 år sedan jag startade vår grupp på Facebook. Den är till för er som vill samverka och få tips och idéer från andra i Huddinge som håller på med grannsamverkan. Här läggs även mer fortlöpande upp information om aktuella tips.

I skrivande stund är vi 829 medlemmar i gruppen. (Kom ihåg att skicka mig ett mail om vem som är din kontaktperson samtidigt som du ansöker, eller svara på meddelande med fråga om detta på FB. Tyvärr hamnar mina meddelanden oftast i ”övrigt mappar” som inte alla kollar. Skicka därför hellre ett mail i samband med din ansökan så att du säkert kommer med!).

Det finns två sätt att komma med i gruppen; 1. Bli vän med din kontaktperson/annan granne på Facebook, så kan den personen bjuda in dig i gruppen 2) sök upp ”grannsamverkan Huddinge” på Facebook och ansök om att bli medlem samt skicka ett mail till mig gällande vem som är din kontaktperson, så godkänner jag in dig. Läs också rutan ”OM” när du går in i gruppen, så att du helt klart vet syftet med gruppen, Välkomna!

// Anna Schelin, Brottsförebyggare Närpolisen Huddinge

BRA ATT HA NUMMER

AKUT vid pågående (eller nära förestående) brott 112

Icke akuta ärenden till polisen, som tips, anmälningar, förfrågningar 114 14

Detta nummer gäller vart du än är i landet – du kopplas till närmsta lediga polis!

Vill du maila tips som ej är av akut karaktär, till polisen? Polismyndigheten.stockholm@polisen.se

Skriv i ärenderutan, tex ”tips Södertörn / Huddinge”.

Grannstödsförare sökes

16. sep, 2014

Vi har för Huddinges del platser kvar att fylla på denna kurs som är nästa måndag 22/9 kl 13-16.

Det vi söker är främst förare som kan köra bilen under dagtid vardagar (eller vara bisittare om man saknar körkort), men vi har även vissa förare som ibland kör kvällspass så hör av dig även om det är intressant för dig!

Är du eller ngn av de boende i ditt område intresserad och vill veta mer innan ni tar ställning till om ni vill gå på kursen, så ring mig så svarar jag på frågor.

Sista anmälningsdag är egentligen idag, men så länge det finns platser kvar så fyller vi dem förstås gärna. Så för alla som ev vill anmäla sig från nu så är det i mån av plats! (Andra grannstödsföreningar i länet kan from i morgon få del av de 6 platser vi har kvar som från början var ”öronmärkta” Huddinge)

Jag bifogar även en broschyr med lite mer grundläggande info om föreningen Grannstöd Huddinge. Det finns även ett reportage om bilen i senaste numret av Vårt Huddinge, som kom ut i slutet av förra veckan! 

Varmt välkomna till den fantastiska verksamhet som bedrivs inom Grannstöd Huddinge – ett jättebra komplement till Grannsamverkan som ni ju alla har där ni bor!

 

Vänligen / Anna S

 

Närpolisen Huddinge

Brottsförebyggare

Insp Anna Schelin

Kommunalvägen 27B

010-56 465 12

0701-4321 65